ארכיון הקטגוריה: מצברים

רכב עם מצבר ישן

מתי לאחרונה בדקתם את המצבר שלכם?

יש ברשותנו מכשירים ומוצרים רבים שאנו מקבלים את עצם השימוש בהם כעובדה מוגמרת, מבלי לחשוב על כך שישנן שלל דרכים לשמור עליהם לאורך זמן רב (והרבה יותר מכפי שאנו רגילים לחשוב), כמו גם כלים ייעודיים המאפשרים לנו לקבל אומדן איכותי ומדויק אודות אופן התחזוקה שלהם ברגע נתון.

כך למשל, בכל הנוגע לתחזוקת מצבר לרכב יש כמה דרכים לבדוק את מצבו, וכן הרבה מאד אמצעים שניתן לנקוט בהם כדי לשמור ולתחזק אותו כך שיחזיק מעמד לאורך זמן רב. אז האם ערכתם לאחרונה בדיקה במבצר לרכב שלכם? והאם אתם בכלל יודעים כיצד לעשות זאת? זה ממש לא משנה אם קניתם מצבר זול או יקר, אם עניתם בשלילה על אחת מהשאלות הללו לפחות, כדאי מאד שתקראו את הרשימה הבאה, ותשמרו אותה לעת הצורך.

מאמר מומלץ: מדריך לרכישת מצבר לרכב

זליגת זרם

אם יש חשש לזליגת זרם על ידי אחת מהמערכות החשמליות ברכב, כדאי לאתר את מקור התקלה על ידי איש מקצוע, או לחלופין בעזרת מד זרם (מומלץ להשתמש במולטימטר) הניתן לרכישה בחנויות חשמל מובחרות לרכב, כאשר כל הצרכנים (כלומר מערכות החשמל ברכב) כבויים, וחיבור המטען השלילי מנותק. אם בבדיקה שגרתית שכזו מד הזרם מראה יותר מכמה עשרות מיליאמפר בודדות (כפי שתקני על פי הוראות היצרן אצל מרבית הרכבים), סימן שיש זליגה ועליכם לטעון מחדש, כאשר הצרכנים השגרתיים דלוקים.

בדיקת איזון המים במצבר

זה לא משנה אם קניתם מצבר של חברת שנפ או VARTA, את המים חייבים לבדוק! כמובן שלא מדובר על המים שמנוע הרכב עצמו, אלא על מפלס המים שבמצבר לרכב, שצריך להישאר סטטי עד כמה שאפשר כפי שקיבלתם אותו בהתחלה. לכן כמו במקרה של זליגת חשמל, חשוב לבדוק אחת לכמה חודשים את מפלס המים, ובמיוחד במקרה של מצברים עם פקק ייעודי לכך להקפיד להחזיר את אותו מפלס לגובהו המקורי, וזאת על ידי מים מזוקקים בלבד. במצברים שונים ישנן דרכי אומדן אחרות למפלס המים בהן לרוב הצבע שיופיע בתצוגת המסך ישתנה בהתאם לירידה.

בדיקה ויזואלית

מעבר למכשירי המדידה והכלים הייעודיים לעשות זאת, חשוב גם לבדוק בעין, אחת לכמה שבועות, שהכל תקין במצבר ובסביבתו: אם אתם רואים שהצטבר לכלוך או אפילו קורוזיה חלילה על גבי המצבר או בשוליו, יש לטפל בכך כמה שיותר מוקדם ובעזרת החומרים המתאימים, כדי להבטיח שמירה מרבית וארוכת חודשים (ואפילו שנים) של המצבר. ככלל, חשוב מאד להיזהר שלא להזיז או לפגוע באחד מהחיבורים של המצבר או בסביבתו, הן בתהליך הניקוי והן בשלבי בדיקת התקינות שלו.

הקפידו לעקוב אחר ההנחיות הללו כדי להבטיח לא רק חסכון כלכלי בעתיד הקרוב והרחוק, אלא גם טרחה ועגמת נפש הכרוכים בחידוש המצבר בכל פעם מחדש. בכל מקרה שאינכם בטוחים כיצד יש לנהוג במצבר, יותר ממומלץ לפנות לאנשי מקצוע מוסמכים ולהיעזר בהם, וכך להיות בטוחים שתהיו תמיד מכוסים וערוכים לכל תרחיש.

אם גם אתם זקוקים למצברים ייחודיים שנקראים מצברים מסוג פריקה עמוקה מומלץ להעזר בבעל מקצוע על מנת שיעזור לכם בנושא.

image credit- pixabay – רכב עם מצבר ישן